Akershoek
De Echte Bakker

Onze broodspecialiteiten

Als Echte Bakker ontwikkelen we regelmatig heerlijke nieuwe broden. Deze broden zijn gemaakt van de beste grondstoffen die alleen voor ons verkrijgbaar zijn. Kom eens langs. We laten u graag onze specialiteiten proeven.

GildeSpelt Extra

GildeSpelt Extra

Een uniek speltbrood met gezonde zaden zoals zonnebloempitten, lijnzaad en lupine. Vooral zonnebloempitten en lijnzaad bevatten veel nuttige onverzadigde vetzuren die een gunstig effect hebben op het cholesterol gehalte in uw  bloed. De combinatie van de ingrediënten zorgen voor een gezond brood met een heerlijke smaak. GildeSpelt extra bevat tarwegluten.

GildeKorn

GildeKorn

Het donkerste brood van Nederland is verrassend licht en fijn van structuur. De geroosterde mout geeft het brood een nootachtige smaak en de structuur wordt gevormd door het volkorenmeel. Andere granen zijn haver, gierst en rogge en we voegen gemalen lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten toe.

BunderBrood

BunderBrood

BunderBrood zit boordevol calcium. Dit betekent dat je met drie sneetjes BunderBrood al 50% van je dagelijks benodigde hoeveelheid calcium binnen krijgt. En omdat het is gemaakt van meerdere granen en zaden bevat het zelfs meer belangrijke voedingsstoffen dan volkorenbrood. Bovendien bevat het ook nog veel gezonde Omega-3 vetzuren.

Zonnebloembrood

Zonnebloembrood

Een heerlijk en mals meergranenbrood gemaakt van tarwemeel, lijnzaad, sesamzaad, stukjes geroosterde hazelnoten en moutmeel. Aan de buitenkant zit dit vierkante brood vol met zonnebloempitten.

Andere specialiteiten

Paasbrood met Saffraan

Naast het brede assortiment van brood en gebak heeft uw echte bakker een heel bijzonder product, uniek in bakkend Nederland! Akershoek Uw echte bakker bakt al jaren het goud gele paasbrood met saffraan

Volgens oud geheim familie recept dat al van generatie op generatie wordt overgedragen bakken wij paasbroden met een uniek specerij Saffraan. Niemand weet waar het vandaan komt maar dat het thuis hoort in een rij van tradities staat als een paal boven water, iets waar Ouddorp door omringd is. Misschien ligt daar de oorsprong van het bijzondere brood.

Vroeger werd paasbrood met saffraan huis aan huis gebakken. Speciaal voor de paasdagen en door de saffraan bleef het wekenlang goed. Het was dan ook een traktatie van de eerste orde en dat is het voor velen nog steeds. Tegen de paasdagen wordt het verstuurd naar alle delen van de wereld naar emigranten mét en Ouddorps bloed en een tikketje heimwee!

Saffraan is de gedroogde stamper van de krokus sativus en geeft een gele kleur en bijzondere smaak aan het royaal gevulde brood. Royaal gevuld met rozijnen maar nog veel belangrijker: royaal gevuld met liefde van de bakker ! Van een “gewoon” 8 ons brood tot de flinke XXL vorm van 2400 gram maar allemaal met liefde gemaakt. De Krokus soort is een inheemse bloem in Zuid Europese landen met name Spanje. Draadje voor draadje wordt daar de stamper verwijdert en gedroogd. Om vervolgens als fijne specerij verwerkt te worden in de streekgerechten, maar dus ook bij uw Echte Bakker in Ouddorp. Mede door de intensieve arbeid behoort Saffraan tot één van de duurste specerijen.

 

Het bewijs van deze bijzondere streekspecialiteit ligt in onze winkels!

Akershoek, De Echte Bakker

Stationsweg 15
3253 AP Ouddorp
0187-681352
0187-683826
maandag 07:30 - 17:30
dinsdag 07:30 - 17:30
woensdag 07:30 - 17:30
donderdag 07:30 - 17:30
vrijdag 07:30 - 19:00
zaterdag 07:00 - 16:30
zondag Gesloten