Akershoek
De Echte Bakker

Wie zijn wij?

Kommer, Gerda en de zoons Lennard en Henri vormen de directie van Akershoek, de Echte Bakker in Ouddorp.

Historie

De geschiedenis van Akershoek de echte bakker begint in 1909 wanneer bakker Vink zich vestigt aan de Stationsweg. Bakker vink, de oudoom van Kommer en Gerda kon toen niet bedenken dat hij de grondlegger  was van het huidige bedrijf. Net na de oorlog in 1945 deed hij de zaak over aan opa Leen en oma Ma. In 1976 gaven zij het stokje door aan Kommer en Gerda. Sinds 1983 mogen wij ons Echte Bakker noemen. Na een gedegen opleiding en stages in binnen en buitenland zijn in 2006 de broers Lennard en Henri "ingelijfd" in het familie bedrijf......

Niet zomaar een bakker

Niet elke bakker kan zich zo maar Echte Bakker noemen. Om Echte Bakker te worden, heb je een flinke dosis passie voor het vak nodig en we moeten aan strenge eisen voldoen. Daarom zijn we ontzettend trots dat we dit logo aan onze bakkerij mogen verbinden.

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

De producten die wij in onze bakkerij volgens eigen recept maken, worden het hele jaar door beoordeeld door het Nederlands Bakkerij Centrum. Hierbij wordt een strenge kwaliteitsnorm gehanteerd. Wordt de norm niet gehaald, dan mogen we het logo niet meer dragen.

Wij hebben oog voor u!

Wij hebben oog voor u!

In onze winkel(s) letten we op alle details. Goede hygiëne en klantvriendelijkheid staan bij ons op nummer één. Boodschappen doen moet een beleving zijn, zodat u als tevreden klant weer naar huis gaat.

Wij worden elke dag nog beter!

Wij worden elke dag nog beter!

De drang om de lat elke dag hoger te leggen, dat kenmerkt ons als Echte Bakker. Samen met onze collega’s blijven we in gesprek over het vak en leren we van elkaar. Zo kunnen we ons blijven onderscheiden en u de lekkerste producten bieden.  

Directeur Echte Bakkers Gilde

Akershoek: al 30 jaar een Echt Begrip in Ouddorp en omstreken!

 

De Stichting Echte Bakkersgilde werd in 1967 opgericht door een groepje fanatieke bakkers die een vuist wilden maken tegen de oprukkende broodfabrieken in ons land. Deze bakkers wilden zich onderscheiden op het gebied van Kwaliteit en noemden zich “Echte Bakkers”. Dit gedachtegoed kreeg veel navolging in andere delen van ons land en zo ontstonden er regionale afdelingen bakkers die ervaringen, vakkennis en receptuur uitwisselden, met als doel elkaars producten te verbeteren en zo het brood en banket naar een hoger plan te tillen.

 Uit onze archieven blijkt dat  de het bakkersechtpaar Kommer en Gerda Akershoek per 1 januari 1983 officieel werden toegelaten tot de Stichting Echte Bakkersgilde, en daarmee onderschreef dat het handhaven van een hoge kwaliteit een eerste vereiste dient te zijn voor het deelnemerschap van het Echte Bakkersgilde. Dat dit geen inhoudsloze kreten zijn, mag duidelijk blijken uit de uitzonderlijk hoge landelijke noteringen die de bakkers onder leiding van Kommer Akershoek sinds jaar en dag realiseren. Meerdere jaren aaneengesloten werden Top-10 noteringen in de landelijke kwaliteitstop opgetekend, met als hoogtepunt een 2e plaats in 2002. Niet gek dat deze bakkerij zich meermaals Beste Echte Bakker van de regionale afdeling Zuid-West / Zeeland mocht noemen! Ook bijna 50 jaar na de oprichting van het landelijke Bakkersgilde bestaan er nog regionale afdelingen waar de EchteBakkers elkaars producten beoordelen en waar bakkers vernieuwende recepturen met elkaar delen. Zo stimuleren de bakkers elkaar naar een steeds hoger plan. Een Echte Bakker is dus niet zomaar een Bakker.

Onafhankelijke keurmeesters beoordeelden jaarlijks bijna 4.000 monsters van alle Echte Bakkers op een aantal vaktechnische aspecten (zoals bakaard, structuur, korsteigenschappen) en een aantal consumenten aspecten, zoals smaak en aroma. Het voordeel voor u als klant is duidelijk: u mag iedere dag een stukje topsport verwachten van de bakkers van uw vertrouwde EchteBakker Akershoek.

Alle leden dienen de door het Gilde vastgestelde kwaliteitsnorm te halen, die voor alle aangesloten Echte Bakkers boven het landelijk gemiddelde ligt van ambachtelijke en supermarkt bakkers. Daarnaast worden alle winkels beoordeeld aan de hand van jaarlijkse winkelbeoordelingen. Ook deze dienen de norm te halen op het gebied van hygiëne, klantvriendelijkheid en voorgeschreven productpresentatie. Het niet halen van één van beide kwaliteitsnormeringen impliceert dat de betreffende bakker het recht tot het gebruik van het herkenbare gele logo (keurmerk) zal worden ontzegd.

Anno 2013 is Echte Bakker Akershoek nog steeds in staat gebleken deze normen sedert jaren ruimschoots te overtreffen. Dat kan alleen omdat de volgende generatie Echte Bakkers die zich aandient, dezelfde motivatie aan de dag weet te leggen als het Echtpaar Kommer en Gerda Akershoek: elke dag constant en goed dagvers brood en banket.

 

Echte Bakker Akershoek, voor meer dan kwaliteit alleen!

 

 

Mr drs G.J.J. Caniels

Directeur

Akershoek, De Echte Bakker

Stationsweg 15
3253 AP Ouddorp
0187-681352
0187-683826
maandag 07:30 - 17:30
dinsdag 07:30 - 17:30
woensdag 07:30 - 17:30
donderdag 07:30 - 17:30
vrijdag 07:30 - 19:00
zaterdag 07:00 - 16:30
zondag Gesloten